Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Νέα βεβήλωση Ορθόδοξου Ναού - Μνημείου της ανθρωπότητας από την Τουρκία

  Ο σημερινός ναός χτίστηκε το διάστημα 1077-81 από την πεθερά τού μεγάλου Αυτοκράτορα Αλεξίου Α΄ Κομνηνού, Μαρία Δούκαινα, στη θέση παλαιότ...

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

MGCS το νέο πανίσχυρο άρμα μάχης Γερμανίας - Γαλλίας - Κάλεσαν την Ιταλία, εκτός η Ελλάδα

Πηγή εικόνας: Γερμανικό Υπουργείο Άμυνας


Βαυαρία -Μόναχο. Στις 29 Απριλίου 2024 η KNDS Deutschland, η KNDS France, η Rheinmetall AG, η Rheinmetall Landsysteme και η Thales υποστήριξαν τη συμφωνία Γαλλίας - Γερμανίας για το Main Ground Combat System (MGCS)

Η κίνηση αυτή των εταιρειών κολοσσών της ευρωπαϊκής ηπείρου υποστήριξε την συμφωνία που υπογράφηκε ανάμεσα στο Γάλλο Υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων Sébastien Lecornu, και τον Γερμανό ομολόγου του Boris Pistorius στις 26 Απριλίου 2024, στο Παρίσι.

Η Ιταλία προσκλήθηκε ανεπίσημα από τη Γαλλία να συμμετάσχει στην ανάπτυξη ενός νέου ευρωπαϊκού τανκ MGCS, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης μεταξύ του Sébastien Lecorneux, και του Ιταλού ομολόγου του Guido Crosetto, όπου υπέγραψαν επιστολή προθέσεων για την ενίσχυση της συνεργασίας στον αμυντικό τομέα. 

Το MGCS θα αντικαταστήσει το γαλλικό Leclerc και το γερμανικό Leopard 2, με προηγμένες και καινοτόμες τεχνολογίες, με δικτυωμένη διαχείριση επιχειρήσεων, αυτόνομες και αυτοματοποιημένες δυνατότητες και έχει σχεδιαστεί για να υπερέχει σε μάχη υψηλής έντασης μέσω των τεχνολογικών του καινοτομιών.

Τον Δεκέμβριο του 2014 η Bundestag ενέκρινε την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς αρμάτων μάχης, όταν η Ursula von der Leyen ήταν υπουργός Άμυνας. Η απόφαση ήρθε εν μέσω του πολέμου στο Ντονμπάς , όπου τα άρματα μάχης Leopard 2A6 που η Bundeswehr σκόπευε να διατηρήσει μέχρι το 2030 φαινόταν μάλλον ανεπαρκή. Ένας αναλυτής έγραψε: "Ένα από τα βασικά μειονεκτήματα του Leopard 2 πηγάζει από το γεγονός ότι χρησιμοποιεί βολφράμιο αντί για απεμπλουτισμένο ουράνιο για βολές αρμάτων.

 Η επιλογή του υλικού επηρεάζει την απόδοση. Λόγω των περιορισμών των πυρομαχικών βολφραμίου, η Bundeswehr εξέφρασε κάποιες αμφιβολίες για την ικανότητα των διατρητικών βλημάτων να διαπεράσουν τη θωράκιση των πιο σύγχρονων ρωσικών αρμάτων μάχης T-14 Armata.


Άρμα μάχης Leopard 2A6 HEL του Ελληνικού Στρατού / Πηγή εικόνας: ARMY.GR


Η απουσία της Ελλάδος από αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία για το νέο ευρωπαϊκό άρμα μάχης μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει, την ώρα που η Αθήνα έχει ένα μεγάλο αριθμό Leopard 2 και άλλων αρμάτων μάχης τα οποία θέλουν εκσυγχρονισμό και η Ελληνική κυβέρνηση σε επίπεδο υπουργού Εθνικής Άμυνας, έχει επανειλημμένα μιλήσει τελευταία για εμπλοκή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας στα εξοπλιστικά της Χώρας. 

Δείτε την ανάλυση εδώ>>


Δεν υπάρχουν σχόλια: