Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

«Κεντρική μας επιλογή η εξωστρέφεια του πολιτισμού μας»

Ο Παναγιωτόπουλος εγκαινίασε την έκθεση για το Βυζάντιο στο Λος Άντζελες

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος εγκαινίασε την έκθεση για το Βυζάντιο στο Λος Άντζελες και τόνισε πως «Κεντρική επιλογή μας είναι η εξωστρέφεια του πολιτισμού μας».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι «η εξωστρέφεια όσον αφορά στον πολιτισμό είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης. Από δώ και πέρα, η Ελλάδα, όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις της, θα είναι παρούσα παντού με την πολιτιστική κληρονομιά και με τη σύγχρονη δημιουργία της. Παράλληλα, προχωρεί αποτελεσματικά το εθνικό πιλοτικό σχέδιο της αναβάθμισης των 33 μουσείων και αρχαιολογικών χώρων με τη μέγιστη επισκεψιμότητα στη χώρα μας».

Με αυτά τα λόγια, ο κ. Παναγιωτόπουλος περιέγραψε την ελληνική πολιτική στον τομέα του πολιτισμού στα εγκαίνια του νέου σταθμού της επιτυχημένης μεγάλης έκθεσης «Ουρανός και Γη, Η τέχνη στο Βυζάντιο μέσα από Ελληνικές συλλογές» στο Μουσείο Γκετί στο Λος Αντζελες.

Λίγες μέρες πριν, στην Ουάσινγκτον, ο κ.Παναγιωτόπουλος είχε την ευκαιρία πολλών συναντήσεων με σημαντικούς παράγοντες της αμερικανικής πολιτικής και κοινωνικής ζωής, με προσωπικότητες της ομογένειας, αλλά και με στελέχη πολιτιστικών οργανισμών των ΗΠΑ. Ανάμεσά τους, ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης της αμερικανικής πρωτεύουσας Ερλ Πάουελ, καθώς και ο πρόεδρος του National Geographic Τέρι Γκαρσία, με τον οποίο ο υπουργός συζήτησε για την εξέλιξη της παραγωγής δυο ντοκιμαντέρ γύρω από τον πολιτισμό, αλλά και τον τρόπο ζωής στη χώρα μας.

newsbeast.gr
Δημοσίευση σχολίου

Ο Νικηφορος Δικεφαλος Αετος συμβολιζει την κυριαρχια της Ελληνικης Αυτοκρατοριας σε Ανατολη και Δυση.

Ο Γεώργιος Παπασημάκης για την Άλωση

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...