Για όσους αμφισβητούν ποιός είναι ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς

  • Angel Priest Oσο για το ζητημα του Μαρμαρωμενου Βασιλια, επιτελους, καταλαβετε οτι ο θρύλος αυτός γεννήθηκε στον πικραμενο λαο της Κωνσταντινούπολης αμέσως μετά την άλωση και στη συνεχεια στην υπειρωτικη Ελλαδα αμεσως μολις διερρευσε το γεγονος οτι δεν ηταν σιγουρο οτι ηταν η σωρος του Παλαιολογου και η κεφαλη του καθως και το γεγονος οτι δεν υπηρχε ταφος σε εμφανες σημειο μετα απο καποιο διαστημα. Ο θρύλος ειναι ξεκαθαρα για τον Κωνσταντίνο ΙΑ' Παλαιολόγο τον Δεσπότη/Βασιλιά/Πολεμιστή και παρουσιάζεται σε δημώδη τραγούδια της πρωτης περιοδου της Τουρκοκρατιας, σε ποντιακά τραγούδια, σε θρύλους που διέδιδαν οι πρεσβύτεροι καθώς και στη διδασκαλία ιερωμένων κατά την εμφάνιση των πρώτων κρυφών Σχολειών.
    Χθες στις 1:19 π.μ. · Μου αρέσει!
  • Angel Priest Ρωτηστε Πολίτες και Μικρασιάτες και θα σας επιβεβαιωσουν οτι εχω δικιο.
    Χθες στις 1:19 π.μ. · Μου αρέσει!
  • Angel Priest Επίσης, όπως έχω αναφέρει και πάλι, ουσιαστικά ο Βασιλιάς δεν πέθανε ποτέ. Ταξιδευει μεσα στο χρονο, δινει κουραγιο κατα την Τουρκοκρατία, οπλίζει το χέρι των αγωνιστών του '21, εμπνέει τη "Μεγαλη Ιδεα".... Οπως εχει πει και οΓεώργιος ΠαπασημάκηςΒ, "Αν και νεκρός, έφερε τη Νίκη.
    Επομένως δεν "μαρμάρωσε" ο Βασιλιάς, αλλά μαρμάρωσε η φρουρά του, δηλαδή όλος ο σύγχρονος ελληνισμός, εμείς που μένουμε άπραγοι.
    Χθες στις 1:23 π.μ. · Μου αρέσει!

  • Angel Priest Αν υποθέσουμε οτι εγω εχω παραπλανηθει σφόδρα, τότε πχ θα έχει παραπλανηθει πχ. και ο Καρυωτάκης που γραφει:

    Κωνσταντῖνος Καρυωτάκης - Μαρμαρωμένε Βασιλιᾶ

    "Καὶ ρίχτηκε μὲ τ᾿ ἄτι του μὲς στῶν ἐχθρῶν τὰ πλήθια,
    τὸ πύρινο τὸ βλέμμα του σκορποῦσε τὴν τρομάρα,
    καὶ τὸ σπαθί του τὴ θανή. Στὰ χάλκινά του στήθια,
    ἐξέσπασε ἡ ὄργητα σὲ βροντερὴ κατάρα.
    ........
    Μαρμαρωμένε Βασιλιά, πολὺ δὲ θὰ προσμένεις.
    Ἕνα πρωὶ ἀπ᾿ τὰ νερὰ τοῦ Βόσπορου κεῖ πέρα
    θὲ νὰ προβάλει λαμπερός, μιᾶς Λευτεριᾶς χαμένης,
    ὁ ἀσημένιος ἥλιος. Ὤ, δοξασμένη μέρα!"

    Επίσης όλη η ελληνική λογοτεχνία του 19ου και 20ου αιώνα πρέπει επίσης να είναι παρπλανημένη εφόσον σε όλα τα λογοτεχνικά κείμενα και θεταρικά αναφέρονται στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο σαν Μαρμαρωμένο Βασιλιά.(Παλαμάς,Ζαλοκώστας, Μωραϊτίδης, Παράσχος, Βιζυινός και πόσοι άλλοι...)

    Ακόμα όλοι οι Έλληνες και ξένοι Βυζαντινολόγοι και ιστορικοί παγκοσμίου φήμης, αναφέρουν στα βιβλία τους της Αλώσεως αλλά και σε αναφορές και αναλύσεις των απόψεων τους τον Κωνσταντίνο σαν Μαρμαρωμένο Βασιλιά. Αυτη η ιστορία με το Βατατζη μόνο στην Ελλαδα την εχουν ακουστα και την ασπαζονται κάποιοι.

    Η θυσία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου δεν υπάγεται σε "προφητείες" "δοξασίες" κλπ, ήταν ένας άνθρωπος που αντί να παρει το δρομο της φυγής τράβηξε το σπαθί. Έτσι γεννήθηκε ο θρύλος
    Χθες στις 10:44 π.μ. · Δεν μου αρέσει · 1
  • Γεώργιος ΠαπασημάκηςΒ Όλαι αι ιστορικαί πηγαί και ο Θρύλος που έχει δημιουργηθεί μετά την τραγική απώλεια της Αυτοκρατορίας ημών θέλουν ως αναμφισβήτητο Αναμενόμενο να λυτρώσει το Γένος των Βασιλέα και Αυτοκράτορα των Ελλήνων Κωνσταντίνο ΙΑ' Δραγάση Παλαιολόγο. Ο θρύλος για τον Μεγάλο Ήρωα και Αυτοκράτορα μας Ιωάννη Βατάτζη είναι πολύ μικροτέρας εμβέλειας και γνωστός σε πολύ λιγότερους από τον Θρύλο του Κωνσταντίνου ΙΑ'.
    πριν από 14 ώρες · Μου αρέσει!
  • Γεώργιος ΠαπασημάκηςΒ Στην Ψυχή του Έθνους ο Κωνσταντίνος είναι ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς για αυτό λέμε ότι Κωνσταντίνος την έχασε και Κωνσταντίνος θα την ξαναπάρει. Τελικά δεν ήταν ο Κωνσταντίνος των Βαλκανικών Πολέμων αν και έφτασε ως τα βάθη της Μικράς Ασίας, αναμένομεν....ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΤΗΝ ΣΕΠΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ! ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!
    πριν από 14 ώρες · Μου αρέσει! · 1
  • Γεώργιος ΠαπασημάκηςΒ Ας μην γελιόμαστε. Πριν λίγο δεν έλεγε κανείς περί του Βασιλέως Ιωάννη. Κάτι κρύβεται πίσω από την ξαφνική αυτή εμμονή κάποιων....κάποιοι τους χρησιμοποιούν εντέχνως...θέλουν να μας έχουν διαιρεμένους σε κάθε επίπεδο για να μπορούν να μας κρατούν σε αυτή την κατάσταση...δεν είναι περίεργο λοιπόν που βάλλουν και ενάντια στον Θρύλο του Μαρμαρωμένου Βασιλιά
  • Γεώργιος ΠαπασημάκηςΒ Δες την διαμάχη Ορθοδόξων-Αρχαιόθρησκων και το μίσος που κάποιοι υποδαυλίζουν ακόμα και μεταξύ των Ελλήνων Πατριωτών!
  • 28 ΜΑΪΟΥ - Η Φρουρά της Βασιλεύουσας ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΦΡΟΥΡΑ! ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΦΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΑΣ! Και ο Θεός μπορεί να αναστήσει όποιον άλλο βούλεται! Μα πρώτα ας αναστηθεί μέσα μας η καθάρια Πίστη! Λόγω και έργω! Και θα ζήσουμε τον μέγα θρίαμβο του Γένους!
  • Angel Priest Eχει απολυτο δικιο ο Γεώργιος ΠαπασημάκηςΒ. Η "διαμαχη" αρχαιοθρησκων/ορθοδοξων ή αρχαιολατρών/βυζαντινων κλπ ισως ειναι υποπτα κατευθυνομενη. Εν πασει περιπτωσει η αρχαια ελληνικη περιοδος και η μεσαιωνική ειναι δυο όψεις του ιδιου ελληνικου νομισματο...Δείτε περισσότερα
  • Γεώργιος ΠαπασημάκηςΒ Ορθόν! Εμείς που μελετούμε επί δεκαετίες κάθε πτυχή του Θρύλου του Μαρμαρωμένου Βασιλιά δεν ευρήκαμε κανέναν που να θεωρεί τον Βασιλέα Νικαίας Άγιο Ιωάννη Δούκα Βατάτζη τον Ελεήμονα σαν μαρμαρωμένο πλην του τοπικού μύθου που αναφέρεται, με απήχηση σε τ...Δείτε περισσότερα
  • Γεώργιος ΠαπασημάκηςΒ Με κάθε σεβασμό και ευλάβεια προς τον Άγιο Βασιλέα Ιωάννη ο οποίος πολλά προσέφερε στην Πατρίδα και τη Φυλή, ήταν αναμφίβολα ένας Μέγας Βασιλέας, ο Τελευταίος Κωνσταντίνος είναι μια μορφή μεγαλυτέρα ως ο τελευταίος Βασιλέας ημών, ως ο τελευταίος Βασιλέ...Δείτε περισσότερα



    Ένα τραγούδι από τα απαγορευμένα του Σταμάτη Σπανουδάκη με υπότιτλους από την εοε









...............................................................................................






 Δείτε και: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1453 Ο ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΦΛΑΝΤΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΟΝΟ ΠΛΟΙΑ ΚΑΤΑΝΑΥΜΑΧΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΤΙΜΑ ΚΑΝΕΙΣ! >> https://ereunitiko.blogspot.gr/2017/04/20-1453.html

Σχόλια