Τούρκοι: Ο Ανώτερος Διοικητής ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος μαζί με Έλληνες-Βυζαντινούς στρατιώτες!!

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! Οι Έλληνες έχουν στρατιωτικές βάσεις σε εδάφη μας

H Ελλάδα απέκτησε την μεγαλύτερη στρατιωτική της βάση στα τουρκικά εδάφη!

Ας δώσουμε αυτή την φορά την είδηση με το μεγάλο σκάνδαλο!..

Που συνέβη εντός των τουρκικών εδαφών…

Στην ήδη υπάρχουσα βάση του ελληνικού Σ.Ξ στο νησί Φούρνοι, στις 7/9/2017 εγκαινιάστηκε και μια ελληνική ναυτική βάση. Επίσης στην νήσο Κίναρο των Μούγλων, στις 27/9/2017 εγκαινιάστηκε μια ελληνική χερσαία βάση και μία ελληνική ναυτική βάση.

Έτσι στις 13 έφτασε ο αριθμός των ελληνικών στρατιωτικών βάσεων που βρίσκονται στην Τουρκία.

Οι εισβολείς Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται σε αυτές τις βάσεις ξεπερνούν τους 5.000. Τι θα πει λοιπον αυτό; … Θα πει ότι η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της Ελλάδας βρίσκεται στην Τουρκία.

Η Ελλάδα επίσης αλλάζει τα παλιάς γενιάς όπλα που έχει στα υπο κατοχή νησιά μας, με άλλα νέας γενιάς και μάλιστα εκθέτει ανοιχτά πια και βαριά όπλα.
Ο επιτελικός συνταγματάρχης και πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Αμύνης Ουμίτ Γιαλίμ, αποκάλυψε με έγγραφα το σκανδαλο.

Ο Ουμί Γιαλίμ δήλωσε: ¨Οι ειδήσεις σχετικα με την τουρκική βάση που άνοιξε στην Σομαλία στις 30/9/2017, κυκλοφόρησαν στα γραπτά με ηλεκτρονικά μέσα με τίτλους για την ¨Μεγαλύτερη τουρκική βάση που είναι την Σομαλία¨.

Στην Σομαλία σε μια έκταση 4 τ.χ. θα υπηρετούν 200 Τούρκοι στρατιωτικοί. Το ότι η τουρκική σημαία θα κυματίζει στην Σομαλία και τα εγκαίνια της στρατιωτικής βάσης είναι μια σημαντική εξέλιξη από στρατηγική σκοπιά.

Αλλά οι ειδήσεις αυτές είναι μια τυπικη δουλειά δημοσίων σχέσεων. Διότι με την συγκεκριμένη είδηση επιχειρείται να καλυφθεί το νοιγμα ελληνικών στρατιωτικών βάσεων σε τουρκικά εδάφη που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2017¨.

Ο Ουμίτ Γιαλίμ σε δήλωση που εκανε προς την εφημερίδα Γενιτσαγά, συνέχισε λέγοντας:

¨Την ώρα που οι στρατιώτες μας στην βάση στην Σομαλία, ασκούν τα καθήκοντα τους σε μια έκταση 4 τ.χ. , οι εγκατεστημένοι στο νησί Φούρνοι Έλληνες στρατιώτες, ασκούν τα καθήκοντα τους σε μια έκταση 200 τ.χ. Την ώρα που στην τουρκική βάση στην Σομαλία ασκούν καθήκοντα 200 Τούρκοι στρατιώτες, στις ελληνικές στρατιωτικές βασεις που βρίσκονται σε τουρκικά εδάφη, υπηρετούν πάνω από 5.000 εισβολείς Έλληνες στρατιώτες.

Η Ελλάδα αυξάνει τον αριθμό των βα΄σεων τη που διαθέτει σε τουρκικά νησιά, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τον αριθμό των στρατιωτών και όπλων που διαθέτει εκεί.
Ο Έλληνας Ανώτερος Διοικητης της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος μετέβη στις 29/8/2017 στο νησί Φούρνοι-Αϊδινίου και στις 5/9/2017 την νήσο Καλόλιμνο-Μούγλων και το

Φαρμακονήσι και εκεί έκανε επίδειξη κυριαρχίας, σημάιας και όπλων.
Τα εγκατεστημένα στην νήσο Φούρνο αντιαεροπορικά όπλα, δείχνουν το πόσο μεγάλη είναι η απειλή για την Τουρκία.

Στην νήσο Φούρνοι τα παλιά κανόνια αντικαθιστανται με νέα μεταφερόμενα των 105mm.

Οι κάνες των όπλων είναι στραμμένες προς το Αϊδίνι.

Εντύπωση προκαλούν τα θωρακισμένα οχήματα που βρίσκονται εγκατεστημένα στο νησί.

Οι εγκατεστημένοι στο νησί Φούρνοι κομάντο δίνουν ένα ανοιχτό μήνυμα στην Τουρκία. Διακρίνεται ξεκάθαρα πως οι Έλληνες κομάντο έχουν ως αποστολή να κάνουν απόβαση στην Τουρκία. Γίνεται αντιληπτό πώς η Ελλάδα μετά από τα νησιά, ετοιμάζεται να εισβάλει και στα εδάφη της Ανατολίας.

Ο Έλληνας εγκατέστησε στο νησί Φούρνοι συστοιχίες όλμων των 105mm όπως και των 81mm ¨

Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Φαρμακονήσι που υπάγεται στο Αϊδίνι και την Καλόλιμνο που υπάγεται στα Μουγλα, διακρίνονται ξεκάθαρα.

Ελληνική στρατιωτικη βάση στους Φούρνους

Αντιαεροπορικό και εισβολείς Έλληνες-Βυζαντινοί στρατιώτες περιμένουν έτοιμοι στην θέση τους

29/8/2017

Οι μονάδες αιχμής με τον καλύτερο εξοπλισμό βρίσκονταν στην Αθήνα (πάνω από 300 άρματα στο Γουδί, τάγμα πεζοναυτών στην Αγ. Παρασκευή, καταδρομείς στο Διόνυσο και στο Μ. Πεύκο) και Θεσσαλονίκη, για εξασφάλιση του καθεστώτος.

Η αθλία κατάσταση από πλευράς πειθαρχίας, ηθικού, επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας, που αποκαλύφθηκε με τα γεγονότα στην Κύπρο αλλά και την αποτυχημένη επιστράτευση και κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων το 1974, σε μια απέλπιδα προσπάθεια προστασίας του σχεδόν άδειου από στρατό Έβρου και των νησιών του Αιγαίου, απέδειξε την αδιαφορία και ανικανότητα του καθεστώτος της χούντας για το αξιόμαχο του στρατού και την προστασία της εθνικής κυριαρχίας.

Μετά την μεταπολίτευση και την ήττα στη Κύπρο, αυτό το κλίμα απλά ΄΄κουκουλώθηκε΄΄ μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο συναίνεσης.

Την ίδια στιγμή που στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο, οι στρατιωτικοί θεωρούσαν δεδομένη τη σταθερότητα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, σπούδαζαν και εξέταζαν επιστημονικά τρόπους εξέλιξης της στρατιωτικής τέχνης, στη πατρίδα μας η σταθερότητα και νομιμότητα ισορροπούσαν οριακά.

Αντί να ανοίξουν οι στρατιωτικοί χώροι στη ανταλλαγή όλων των απόψεων, να εξετασθούν τα αίτια της οπισθοδρόμησης, της ήττας στην Κύπρο, να ακουσθούν όλες οι προτάσεις για βελτίωση της κατάστασης, ορθώθηκαν μεγαλύτερα τείχη για να ΄΄μείνουν οι στρατιωτικοί απερίσπαστοι στο έργο τους΄΄.

Έτσι, ο αυταρχισμός, οι συντηρητικές απόψεις ακόμη και στη στρατιωτική τέχνη, έμειναν εγκλωβισμένες μέσα στα μυαλά και στα τείχη της έλλειψης νεωτεριστικής σκέψης.

Αντί να ανοίξει η εκπαίδευση και η ανταλλαγή απόψεων με την κοινωνία και πανεπιστημιακούς χώρους, έμεινε στάσιμη, σχολαστική, στο επίπεδο της αντιγραφής και της αμάθειας.

Η αντιμετώπιση των θεμάτων Άμυνας από τα κόμματα, με μια αντίληψη διαχείρισης ΄΄από μακριά΄΄, δημιούργησε την αντίληψη ότι γίνεται έργο ΄΄υπερκομματικό΄΄ πέρα από κάθε πολιτική. Η αντίληψη αυτή ευνόησε τις συντηρητικές αντιλήψεις και οδήγησε σε ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Δυστυχώς, ακόμη και τώρα υπάρχουν αντιλήψεις ύπαρξης απειλών από βορρά, ΄΄ασύμμετρες απειλές΄΄, ανοργανωσιά, σπατάλη πόρων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έγιναν χώρος αποθήκευσης των πλέον σύγχρονων οπλικών συστημάτων αλλά και των πλέον οπισθοδρομικών απόψεων ακόμη και για θέματα στρατιωτικής τέχνης. Πολλά από τα αίτια έρχονται από εκείνους τους χαλεπούς καιρούς.

Μπορεί σήμερα να έχει γίνει αποδεκτό ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει εδραιωθεί και αυτό είναι γεγονός αλλά είναι επίσης γνωστό ότι τα ‘’αυγά του φιδιού’’ εκκολάπτονται σε περιβάλλον απομόνωσης, ανελευθερίας και συντηρητισμού.

Καθήκον όλων μας είναι να ΄΄ανοίξουμε τα τείχη΄΄ για να δούμε τα πραγματικά προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να οικοδομήσουμε ικανές δυνάμεις αποτροπής, στελεχωμένες με αξιόμαχα και μορφωμένα στελέχη που δεν θα εξαρτώνται από μηχανισμούς αλλά θα υπηρετούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και την αποστολή τους.

Επιτέλους, μπορούμε να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα και να μειώσουμε το κόστος και αυτό μπορεί να αρχίσει αν ξεφύγουμε από το φόβο για τη διαφορετική άποψη, από την προχειρότητα, την αυθαιρεσία του ΄΄αρχαιότερος και σοφότερος΄΄.

Η υπόθεση της Άμυνας δεν ανήκει μόνο στους ειδικούς. Είναι υπόθεση και ευθύνη όλων των πολιτών.
Σε ότι αφορά την ανάγκη εδραίωσης της εθνικής συνείδησης σαν παράγοντα ενίσχυσης της αμυντικής αλλά και οικονομικής ισχύος, θα εξετασθούν στην επόμενη επιστολή. Γιατί θεωρείται απαίτηση του σήμερα η αναζήτηση νέων δρόμων έστω και 37 χρόνια μετά την μεταπολίτευση. Και για να θυμηθούμε τα λόγια του Αϊνστάιν ΄΄ο τρόπος σκέψης που μας έφερε μέχρις εδώ, δεν μπορεί να μας βγάλει από εδώ΄΄.
πηγη
" data-medium-file="" data-large-file="" class="alignnone wp-image-76637" src="https://i2.wp.com/tourkikanea.gr/wp-content/uploads/2017/10/6-084.jpg" alt="" width="611" height="459" style="max-width: 100%; height: auto;">

Ελληνική στρατιωτική βάση στους Φούρνους.

Στραμμένη προς το Αϊδίνιο η κάνη του πυροβολου των 105mm !!

29 Αυγούστου 2017

Ελληνική στρατιωτική βάση στους Φούρνους.

Θωρακισμένα οχήματα μεταφέρουν Έλληνες στρατιώτες.

29 Αυγούστου 2017

Ελληνική στρατιωτική βάση στην Καλόλιμνο των Μούγλων.

Ο Ανώτερος Διοικητής ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος μαζί με Έλληνες-Βυζαντινούς στρατιώτες!!

5/9/2017

Πηγή:tourkikanea.gr

πηγη

Σχόλια