Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Νέα βεβήλωση Ορθόδοξου Ναού - Μνημείου της ανθρωπότητας από την Τουρκία

  Ο σημερινός ναός χτίστηκε το διάστημα 1077-81 από την πεθερά τού μεγάλου Αυτοκράτορα Αλεξίου Α΄ Κομνηνού, Μαρία Δούκαινα, στη θέση παλαιότ...

Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Δεν αποτελούν ικανότητα τα Ελληνικά F-35 λέει η Άγκυρα - Αγωνίζεται να πάρει και Eurofighter η Τουρκία

 

Eurofighter Typhoon της Luftwaffe / Πηγή εικόνας: Krasimir Grozev / Wikimedia commons

Η Τουρκία δεν έχει παραιτηθεί από την απόκτηση των ευρωπαϊκών μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon δήλωσε στο CNN Turk ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, λέγοντας επίσης πως η αντίθεση της Γερμανίας για την πώληση των Typhoon στην Τουρκία συνεχίζεται.

«Το Eurofighter δεν είναι περιουσιακό στοιχείο αποκλειστικά για τους συμμάχους μας στη Γερμανία. Κι εμείς έχουμε ενδιαφέρον για αυτά τα αεροσκάφη, αλλά υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που παλεύουν οι Γερμανοί ομολόγοι μας με τα οποία εμείς, ως μέλη του ΝΑΤΟ, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε.

Έχουμε μιλήσει για αυτό. Είμαι βέβαιος ότι αυτά τα θέματα θα διευθετηθούν σύντομα και ίσως η έναρξη των πωλήσεων του Eurofighter στη Σαουδική Αραβία να είναι ο καταλύτης σε αυτό το ψήφισμα», είπε και συνέχισε:


δεν γνωρίζω ακόμα «πού θα πάει το θέμα» του F-35 για την Τουρκία και τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη του εγχώριου προγράμματος για το μαχητικό πέμπτης γενιάς (ΣΣ. 4ης+ είναι)  KAAN. Ο Γκιουλέρ χαιρέτισε την απόκτηση του F-35 από την Ελλάδα, λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ», και υποστήριξε πως «το F-35 δεν αντιπροσωπεύει από μόνο του ικανότητα στο Αιγαίο έναντι της Τουρκίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: