Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Νέα βεβήλωση Ορθόδοξου Ναού - Μνημείου της ανθρωπότητας από την Τουρκία

  Ο σημερινός ναός χτίστηκε το διάστημα 1077-81 από την πεθερά τού μεγάλου Αυτοκράτορα Αλεξίου Α΄ Κομνηνού, Μαρία Δούκαινα, στη θέση παλαιότ...

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Anti-drone φρεγάτα με ισχυρό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου στέλνει η Ελλάδα στην Ερυθρά Θάλασσα

Η φρεγάτα "Ψαρά θα εξοπλιστεί με anti-drone σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου / Πηγή εικόνας: Hellenic Navy

Με ακόμα πιο ισχυρό anti-drone σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου εξοπλίζεται η φρεγάτα Ψαρά, κλάσης "Ύδρα" τύπου ΜΕΚΟ 200HN που προετοιμάζεται να διαδεχθεί τη φρεγάτα "Υδρα" στην επιχείρηση "ASPIDES", στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον των φιλοιρανών μαχητών Χούθι της Υεμένης.

Με το σύστημα αυτό, σύμφωνα με το Σταύρο Ιωαννίδη και την "Καθημερινή" που επικαλείται πηγές που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, θα καταρρίπτει τα εχθρικά drones / UAV / UCAV στα 5 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζουμε ότι και η φρεγάτα "Ύδρα" που επιχειρεί τους τελευταίους μήνες στην περιοχή έχει εξοπλιστεί με anti-drone σύστημα λόγω του τρόπου που επιτίθενται οι Χούθι, με ευρεία χρήση, drones, ρουκετών και πυραύλων, ιρανικής κυρίως προέλευσης.

Κατά πάσα πιθανότητα θα τοποθετηθεί παρόμοιο σύστημα και στη Φρεγάτα "Σπέτσαι", επίσης τύπου MEKO που μάλλον θα διαδεχθεί τη φρεγάτα "Ψάρα" στην ίδια επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: